« Tagasi

Pada&Pott firmaroaks võib auga pidada chili con carne hakklihahautist

Laitse Lossi uus gastropubi Pada&Pott pakub 1. maist hübriidilist kontspetsiooni maailmaköögi maitseelamustest kohalikule ja turistile, suurele ja väiksele. Silmas on peetud nii karnivoori kui vegetaarlast.

Rustikaalne keskaegne lossi eksterjöör ja maitsemeeli turgutavad lõhnad köögist lausa sunnivad autot peatama ning kutsuvad sisse astuma iga ilmaga. Käisime ka ise perega avamise puhul Pada&Poti menüüga tutvumas ja head-paremat proovimas.

Gastropubi on veidi vähem kui Michelini tähega pärjatud restoran, ent palju rohkem kui tavaline pubi. Siin pööratakse erilist tähelepanu toidule, mis toetub kohalikule traditsioonile ja on valmistatud kvaliteetsest toorainest.

Sisse astudes on hea tõdeda, et ilusa ilma korral saab istuda avatud rõdul vaatega linnulaulust pakatavale lossihoovile. Nadima ilma korral maitsekalt romantilises sügavrohelises siseruumis.

Interjöör mõjub oma tänapäevases mugavuses, ent samas on tunda lossile omast aastatetagust suursugusust ja väärikat ajalugu.

See on ka esimene mulje, kus sulandub uue gastropubi puhul kohalik traditsioon ja tänapäevane olelushõng.

Menüü võlub oma lihtsusega ja silma torkab kompaktsus toidu osas. Läbi on mõeldud kõik käigud ning pubile omaselt laialdane joogikaart kokteilide ja teiste aperitiividega. Ka hinnaklass on toitutel ja kokteilidel jõukohane.

Pada&Pott firmaroaks võib auga pidada chili con carne hakklihahautist, milles on paras kogus vürtsi ja mis on mehhiko köögile omaselt tsitruseliselt värske.

Chili con carne saabub lauda mõnusalt särisevas potis, eestimaisele mahehakklihale kaaslaseks edevad säravad friikartulid ja soovi korral maitsenüansi lisamiseks riivitud kõvajuust.

Maitsed tantsivad mahedas jazzirütmis suus ning sume rohelisus viib mõtted unelema ja unistama lossiperena elamisest ammustel aegadel just säärases lossikompleksis.

Pajaroogadest väärib veel kindlasti esile tõstmist kaua küpsetatud metsseapada, sest olenemata Eesti pikaajalisest jahikultuurist, ei ole ulukid meie gastromiljöös just eriti sagedased esinejad. Kuigi uluk peaks olema iga endast lugupidava maitsenautleja proovinimekirjas.

See on ka teine oluline nüanss Pada&Pott gastropubi juures, kus kohalik traditsiooni on au sees hoitud, edasi kantud ja moderniseeritud kujul pakutud.

Mega üllatusmomendi valmistas lossipere pakutud ja kohapeal valmistatud ekstra beef jerky lõigud õlle kõrvale.

Need kohalikud kuivatatud veiseliha ribatükid olid täpselt õiged barbeque smoke maitsestatud, n-ö vinnutaud stiilis snäkk tummise õlle kaaslaseks.

Mõeldes aga suvisemale meeleolule, on ka magustoidud suviselt kerged ja marjased ning absoluutselt viimane lihv maitsepaketile.

Marjane kreembrülee õige prõksuva karamellkattega ja mahlase sisuga ning mandlist pakatav majakook olid need, mis andsid aimu sellest, et suvi ja päikesepaiste on tõesti ukse ees.

Ülemisel fotol: Gastropubi interjöör on maitsekalt romantiline ja sügavroheline.

Chili con carne saabub lauda mõnusalt särisevas potis.

Pubile on laialdane joogikaart kokteilide ja teiste aperitiividega.

Kristine Siig

toidunautleja